1 min

Facebook heeft met zijn Messenger een nieuwe mijlpaal bereikt, in totaal heeft Facebook Messenger nu 800 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. Een nieuw record en een stijging van 100 miljoen actieve gebruikers in het afgelopen half jaar.

Facebook Messenger dankt zijn succes natuurlijk grotendeels aan het succes van Facebook, maar sinds een jaar begint Facebook Messenger ook steeds meer een zelfstandig platform te worden. Zo heeft het nu zijn eigen domein op Messenger.com, is de Messenger-app helemaal afgesplitst van de Facebook-app en hebt je zelfs geen Facebook-account meer nodig om gebruik te maken van Facebook Messenger. Daarnaast heeft Facebook een geheel eigen strategie voor de dienst ontwikkeld en kunnen derde partijen apps ontwikkelen die binnen Facebook Messenger werken.

Al deze keuzes hebben ertoe geleidt dat Facebook Messenger steeds populairder wordt en nu met 800 miljoen actieve gebruikers een nieuwe mijlpaal heeft bereikt. Het loopt daarmee nog wel achter op de andere populaire communicatie-app van Facebook, WhatsApp had in september van 2015 namelijk 900 miljoen actieve maandelijkse gebruikers.