1 min

Bij aankondiging was ‘ie nog ietwat controversieel, maar de Facebook Messenger app is dat stadium al lang en breed gepasseerd. Vandaag meldt Facebook dat de app door meer dan 1 miljard mensen maandelijks gebruikt wordt.

Het nieuws komt drie maanden nadat Facebook aankondigde dat de app 900 miljoen maandelijkse gebruikers had en zeven maanden na het bericht dat de grens van 800 miljoen gebruikers overschreden was. Daarmee is de app ongekend populair. Ter vergelijking: Facebook Messenger werd in 2011 gelanceerd en deed er dus vier jaar over om de grens te bereiken. Whatsapp deed er zeven jaar over om de grens van 1 miljard gebruikers te overschrijden.

Het nieuws laat ook zien hoe onverminderd populair Facebook is. Wereldwijd maken 1,65 miljard mensen gebruik van het sociale netwerk, waarmee geconcludeerd mag worden dat 60 procent van de gebruikers Messenger geïnstalleerd heeft en er minimaal eens per maand mee communiceert. Het is verder ook de tweede populairste applicatie binnen Apple’s AppStore, vlak na de hoofdapp van Facebook.

Mensen maken ook steeds meer gebruik van de verschillende mogelijkheden van de applicatie. Zo stelt Facebook dat 10% van alle telefoongesprekken die over het internet plaatsvinden nu via de Messenger-app verloopt. Afgezien daarvan versturen mensen maandelijks 17 miljard foto’s per maand, waarvan 22 miljoen gifjes per dag. Gemiddeld worden er dus per dag 46.575.342 foto’s verstuurd. Omgerekend komt dat neer op 539 foto’s per seconde.