Microsoft heeft eerste Windows 10-build van 2016 uitgebracht

Microsoft heeft de eerste Windows 10 build van 2016 uitgebracht voor Windows Insiders op de fast ring. Dat zijn mensen die vrijwillig Windows 10 willen testen en als eerste de nieuwste updates krijgen, nadat deze intern door Microsoft zijn getest. In deze nieuwe build van Windows 10 zitten voornamelijk optimalisaties en verbeteringen aan de OneCore, nieuwe features voor het besturingssysteem volgen in de volgende build, aldus Microsoft.

Microsoft had eerder al aangegeven dat het begin 2016 de focus zou leggen op het optimaliseren van de OneCore, de kern van Windows 10 die op alle apparaten gelijk is, dus zowel op de desktop, laptop, tablet, smartphone en Xbox One. Deze optimalisaties moeten ervoor zorgen dat de OneCore een stuk sneller wordt en overal volledig gelijkwaardig is.

Microsoft heeft aangegeven dat het verwacht in de volgende grote testbuild voor Windows Insiders weer een aantal nieuwe features te introduceren voor het besturingssysteem. Ook voor Windows 10 Mobile is deze week een nieuwe testbuild verschenen, waarbij ook de nodige aanpassingen zijn gedaan in de OneCore.

Microsoft had eind vorig jaar ook aangegeven dat het op de fast ring minder gepolijste builds ging verspreiden, waar nog wat meer bugs in kunnen zitten. De testprocedure die Microsoft intern doet is wat kleiner geworden en meer verplaatst naar de Windows Insiders. In deze build worden ook al direct problemen gemeld, zo zou de Citrix XenDesktop niet meer werken en crashen Flash en Skype met regelmaat.

Gebruikers die hiervan veel gebruik maken wordt aangeraden de nieuwe testbuild niet te installeren en over te stappen op de slow ring. Op de slow ring is deze build nog niet beschikbaar en zal pas beschikbaar komen als de eerste grote bugs zijn verwijderd.