1 min

Google heeft een waarschuwing toegevoegd aan de Chrome-browser, gebruikers die de Chrome-browser op Windows XP of Windows Vista gebruiken krijgen nu een melding dat de ondersteuning van de browser op dat besturingssysteem binnenkort is afgelopen.

De toekomst voor Windows XP en eigenlijk ook Windows Vista is al enige tijd beklonken, Microsoft is inmiddels al een aantal Windows-versies verder en deze oude besturingssystemen kunnen niet meer met hun tijd mee. Microsoft heeft daarom al een tijd geleden een nieuwe weg ingeslagen waarbij gebruikers gewaarschuwd worden dat de verouderde besturingssystemen en browsers niet meer worden ondersteund en dat gebruikers moeten upgraden naar een nieuwere versie.

Microsoft ondersteunt Windows Vista nog tot 11 april 2017, maar sinds begin deze maand wordt alleen nog Internet Explorer 11 ondersteund. Voor oudere versies verschijnen geen beveiligingsupdates meer.

Google was een van de partijen die ervoor koos zijn browser langer beschikbaar te houden voor Windows XP. Zodat gebruikers daar toch met een moderne browser konden werken. Dat is echter ook niet voor eeuwig want in april stopt Google met het ondersteunen van de Chrome-browser op Windows XP en Windows Vista. Om gebruikers daarop attent te maken is er nu een melding opgenomen in de browser. Behalve het staken van de ondersteuning van Windows XP en Windows Vista, stopt Google ook met de ondersteuning voor Mac OS X 10.6, 10.7 en 10.8. Allemaal besturingssystemen, op Windows Vista na, die door Apple en Microsoft ook niet meer worden ondersteund.