1 min

Google heeft bekendgemaakt dat het Chrome voor Windows XP toch nog wat langer zal ondersteunen. Eigenlijk zou de ondersteuning aan het einde van het jaar aflopen, maar Google heeft besloten de browser nog een extra vier maanden tegen. In april eindigt ook de ondersteuning van Windows Vista en verouderde Mac OS-versies.

Microsoft trok twee jaar geleden de stekker uit de ondersteuning voor Windows XP, het besturingssysteem had zijn beste tijd gehad en gebruikers moeten upgraden naar nieuwere edities van Windows. Google besloot om gebruikers die nog zijn geüpgraded wel nog wat langer te voorzien van een veilige browser, Google brengt nog steeds updates uit voor Chrome voor Windows XP.

Het einde is echter al tijden in zicht, Google heeft al een keer eerder de ondersteuning verlengd voor het 14 jaar oude besturingssysteem, maar in april 2016 is het echt voorbij. De Chrome-browser zal wel blijven werken maar er zullen dan geen updates meer worden uitgebracht. In april valt overigens ook het doek voor de ondersteuning van de Chrome-browser voor Windows Vista, Mac OS X 10.6 (Snow Leopard), 10.7 (Lion) en 10.8 (Mountain Lion).