Google was voornemens om deze maand de ondersteuning van Windows XP te staken voor zijn Chrome-browser. Het bedrijf heeft nu besloten om de ondersteuning met acht maanden te verlengen naar eind 2015, omdat nog enorm veel systemen gebruik maken van het verouderde besturingssysteem.

Google is van mening dat elke gebruiker er verstandig aan doet om zo snel mogelijk Windows XP te vervangen voor een moderner en veiliger besturingssysteem, maar mocht je nog niet in staat zijn om te upgraden, om wat voor reden dan ook, Google Chrome kan tot eind dit jaar gebruikt worden. Daarna zal ook Google stoppen met het ondersteunen van het 13 jaar oude besturingssysteem.

Sommige bedrijven maken nog gebruik van verouderde software waarvoor Windows XP nodig is. Niet alle software is even makkelijk te vervangen en daarom zijn er nog veel Windows XP systemen actief. Speciaal voor die gebruikers heeft Google de ondersteuning verlengt. Wel is duidelijk dat ook voor deze gebruikers de klok begint te tikken. Vanaf 1 januari zal er ook geen veilige browser meer beschikbaar zijn voor Windows XP.