De HTC Vive, een virtual reality-bril, zal vanaf april geleverd worden. Het apparaat is vanaf 29 februari vooruit te bestellen, in de Verenigde Staten moet het apparaat 799 dollar kosten. De Vive werkt zowel met Android als iOS.

HTC blijkt met de Vive geen prijsvechter te worden, zo kost de Oculus Rift ‘slechts’ 699 euro. Er is op het moment van schrijven nog geen prijs voor Europa bekendgemaakt, maat het lijkt onwaarschijnlijk dat deze lager dan 799 euro zal zijn.

Wel is de Vive uitgebreider dan de Oculus Rift. Zo levert HTC bij de Consumer Edition niet alleen de bril zelf, maar ook een headset, oordopjes, twee controllers, twee basisstations en een Vive Link Box. Vergeleken met de ontwikkelaarsversie van de Vive heeft de consumentenversie nog wat verbeteringen gekregen, zo is er een microfoon geïntegreerd.

Voor het gebruik van de Vive raadt HTC een systeem met minimaal een Nvidia GeForce GTX 970 of een AMD Radeon R9 290 aan. Om de consument tegemoet te komen zal HTC gezamenlijk met fabrikanten pakketten met de bril en een geschikte videokaart of PC samenstellen.

De Vive is vanaf 29 februari vooruit te bestellen, ook in België en Nederland kan men hieraan meedoen. Het zal tot begin april duren voordat de bril uitgeleverd wordt.