2min

Tags in dit artikel

, , , ,

HTC heeft bekendgemaakt dat het op 5 april start met de verkoop van zijn virtual reality bril in Nederland en België. De adviesverkoopprijs voor de VR-bril is maar liefst 899 euro. Hiervoor krijg je naast de VR-bril ook gamecontrollers zodat je ook echt kan gamen met de bril. De software op de HTC Vive is voornamelijk afkomstig van Steam-ontwikkelaar Valve.

HTC introduceert zijn VR-bril met een flink prijskaartje, de bril is namelijk 200 euro duurder dan zijn grote concurrent de Oculus Rift. Voor die 200 euro krijgt de koper echter wel mee accessoires geleverd bij zijn VR-bril. Bij Oculus krijgt je echt alleen VR-bril, bij HTC krijg je ook nog twee draadloze game-controllers, een Vive Link Box, oordopjes en twee Vive-basisstations. Hoewel de HTC Vive dus 200 euro duurder is, is deze wel een stuk completer.

De HTC Vive is vanaf vandaag als pre-order te bestellen, maar vergeet niet, de HTC Vive is geen zelfstandig apparaat, je hebt ook een flinke pc nodig om de content beschikbaar te maken op de bril. HTC raadt een computer aan met minimaal een Nvidia Geforce GTX 970 of een AMD Radeon R9 290. Alles bij elkaar zijn dat redelijk zwarte systeemeisen en voor veel gebruikers betekent dat mogelijk ook een pc-upgrade.

De grote vraag is natuurlijk of al het virtual reality geweld al vergenoeg is doorontwikkeld om een groot succes te worden. Sony doet later dit jaar ook nog een poging met de PlayStation VR, deze wordt echter gekoppeld aan de PlayStation 4 en niet aan een pc.