Vorig jaar presenteerde HTC zijn allereerste virtual reality-bril, de HTC Vive. Nu kondigt het al een tweede versie aan in de vorm van de Vive Pre, deze nieuwe bril is op veel punten verbeterd ten opzichte van eerste bril, zo is de bril compacter, heeft deze een betere hoofdband en een camera op de voorzijde. Dit terwijl de eerste HTC Vive nog moet verschijnen.

HTC werk samen met Valve aan zijn virtuel reality-producten, waarbij HTC verantwoordelijk is voor de hardware en Valve voor de software. De eerste bril, de HTC Vive, moet ergens dit kwartaal verschijnen, helaas is een prijs nog steeds onbekend.

Inmiddels heeft HTC nu dus een tweede bril aangekondigd die volgens het bedrijf in april zal verschijnen en dit is eigenlijk een sterk verbeterde versie van de HTC Vive. Het lijkt dan ook beter om te wachten op de HTC Vive Pre in plaats van de HTC Vive te kopen. Al is het nog even de vraag wat de prijskaartjes gaan worden van de brillen en of dat een groot verschil gaat maken.

Behalves dat de nieuwe bril compacter is en een stabielere hoofdband heeft, beschikt deze ook over een camera aan de voorzijde. Dit maakt de bril ongetwijfeld iets duurder. De camera aan de voorzijde moet ervoor zorgen dat mensen de bril niet steeds af hoeven te zetten als ze bijvoorbeeld even in huis willen kijken of iets willen pakken.

Beide brillen maken gebruik van Valve’s SteamVR-platform, waar de content aangeboden wordt die is te gebruiken met de bril, waaronder games. Later vandaag zal Oculus als eerste zijn bril gaan verkopen in de pre-order en zal dat bedrijf als eerste een prijskaartje bekend gaan maken.