Google heeft gisteren versie 49 beschikbaar gesteld van de populaire Chrome-browser. De versie is nu te installeren op Windows, Mac OS en Linux-computers. De versies voor Android en Chrome OS volgen binnenkort. In de nieuwe versie zijn voornamelijk veel beveiligingslekken gedicht, in totaal 26 stuks.

Google heeft in Chrome 49 maar liefst 26 beveiligingslekken gedicht, in totaal keerde Google aan 13 beveiligingsonderzoekers vergoedingen uit voor het vinden en meldden van lekken in de Chrome-software. De bedragen liepen uiteen van 500 dollar tot 8000 dollar. Google moest voor de lekken die gedicht zijn in Chrome 49 maar liefst 36.500 dollar betalen aan de onderzoekers. Google doet dit om te voorkomen dat onderzoekers die lekken vinden ze niet aan kwaadwillenden, overheden of andere instellingen verkopen, maar aan de techgigant zelf.

Op die manier is de kans kleiner dat een beveiligingslek in een softwareproduct van Google stelselmatig wordt misbruikt voor spionage of andere hackdoeleinden.

Naast het verbeteren van de veiligheid van de Chrome-browser heeft Google ook enkele andere verbeteringen doorgevoerd. Zo zijn de compressiealgoritmes verbeterd, heeft de Javascript V8-engine enkele verbeteringen gekregen en is het scrollen in Chrome nu veel soepeler en minder in stappen dan in voorgaande versies. Een bug die sommige ontwikkelaars al tijden irriteert.