Chrome, de browser van Google, ontvangt in haar nieuwste versie een record-aantal beveiligingspatches. Het gaat hierbij om maar liefst 32 beveiligingslekken die gedicht zullen worden.

De pacht van versie 14.0.835.163 is de grootste in de geschiedenis van de browser. Daarnaast worden maar liefst 15 van de 32 lekken bestempeld als ernstig. Hierbij zijn kwaadwillenden in staat om de lekken te misbruiken en zo data van websites af te lezen en te bewerken. Tien van de lekken worden bestempeld als medium gevaarlijk. Hierbij zouden de kwaadwillenden enkel gebruikersinformatie kunnen achterhalen.

De resterende lekken zijn minder gevaarlijk maar volgens Google even noodzakelijk als de rest. Voor het ontdekken van deze lekken werd 14.000 doller uitbetaald aan negen onderzoekers. Daarnaast zouden er ook onderzoekers van Microsoft en Apple mee hebben gewerkt. Echter worden de beloningen die zij ontvingen niet vermeld door Google.

Naast het dichten van 32 lekken zijn er verschillende nieuwe ondersteuningen aan de browser toegevoegd, zoals die voor de Web Audio API en ondersteuning voor Native Client waarmee het mogelijk is om C en C++ software in de browser te draaien. Deze software draait echter wel in een afgeschermde sandbox.