De oprichter van de internetcommunity 4Chan, Christopher Poole gaat bij Google aan de slag. Zijn exacte functie bij Google is niet bekendgemaakt, maar hij schrijft dat hij ernaar uitkijkt om zijn kennis en ervaring in te zetten in het bouwen van communities. Aangezien hij onder de vleugel van Bradley Horowitz gaat werken gaat Poole zich waarschijnlijk bezighouden met Google+.

Poole is de oprichter van het bekende 4Chan-forum dat hij in 2003 oprichtte, met 4Chan wist hij enorm veel mensen te bereiken en op zijn top had de bezoekers meer dan 1,2 miljoen bezoekers per dag. 4Chan was vooral succesvol door de anonimiteit van de bezoekers, hierdoor kwam de website ook een aantal keer negatief in het nieuws toen er kinderporno op verscheen en het werd gebruikt door hackerscollectief Anonymous. Ook werden de door een hacker verzamelde naaktfoto’s en video’s van allerlei filmsterren op 4Chan geplaatst, hoewel je dit negatief in het nieuws kan noemen, waren veel bezoekers van 4Chan er erg positief over.

Vorig jaar verkocht Poole de website aan de Japanner Hiroyuki Nishimura en nu heeft hij bij Google een nieuwe uitdaging gevonden onder de vleugel van Bradley Horowitz. Horowitz is momenteel verantwoordelijk voor Google foto’s en streams, twee diensten die ontstaan zijn binnen Google+. Waarschijnlijk gaat Poole dan ook het sociale netwerk van Google nieuw leven in blazen.