1 min

Google heeft vandaag min of meer het einde van zijn sociale netwerk aangekondigd, zonder het met zoveel woorden te zeggen. Het foto-gedeelte van Google+ wordt losgetrokken van het sociale netwerk en heet nu Google Photos. De berichten die gebruikers plaatste heet nu Google Streams.

Met het afsplitsen van het foto-gedeelte naar Google Photos en de berichten naar Google Streams blijft eigenlijk alleen Hangouts nog over en ook dat onderdeel gaat zelfstandig verder, waardoor Google+ ten einde is gekomen. Reuters had vragen gesteld tijdens de Mobile World Congress aan Sunder Pichai over de toekomst van Google+.

De drie diensten gaan allen zelfstandig verder en worden straks geleid door Bradley Horowitz, hij is sinds 2008 vice president productdesign bij Google. Of de naam Google+ blijft bestaan als een soort van overkoepelende naam is onduidelijk. Mogelijk verdwijnt de naam van het sociale netwerk naar verloop van tijd. Dat zou betekenen dat Google wederom gefaald heeft om meer sociaal actief te worden. Wellicht dat Google uiteindelijk toch gewoon de portemonnee moet trekken om sociaal actief te worden.

Inmiddels zou dit al het vijfde sociale initiatief van Google zijn dat niet doordringt tot de massa. Eerder probeerde Google het al met Blogger, Orkut, Google Wave, Google Buzz en nu Google+.