Time Magazine heeft een groot interview gedaan met de CEO van Nintendo, Tatsumi Kimishima, zij spraken met hem over de Nintendo Wii, Wii U en uiteraard over de nieuwe gameconsole NX die momenteel in ontwikkeling is. Wat duidelijk wordt is dat Nintendo afscheid neemt van de Wii-franchise en met een compleet nieuw gameplatform komt.

Kimishima noemt de nieuwe NX-console anders en een totaal nieuwe game-ervaring. Hij stelt dat bij de introductie van de Wii U het lastig was om het verschil uit te leggen met de Wii en wat er precies nieuw was. Hij stelt dan ook dat de NX-console alles behalve een nieuwe Wii is en dat het voor de consument meteen duidelijk zal zijn dat NX een nieuwe ervaring biedt.

Op details wilde Kimishima niet ingaan, hierdoor weten we nog steeds niet wat we kunnen verwachten. Nintendo kiest in elk geval opnieuw voor een unieke strategie en het ligt ook niet in de lijn der verwachting dat ze direct zullen gaan concurreren met Microsoft en Sony, maar echt kiezen voor een unieke invalshoek.

De exacte betekenis van NX weet Kimishima ook niet, volgens hem betekent het niets en is het gewoon een codenaam. Volgend jaar zal Nintendo meer beschikbaar maken over de nieuwe console, waarschijnlijk vlak voor de zomer tijdens de grote E3-gamebeurs in Los Angeles.