1 min

Microsoft heeft in de media benadrukt dat de nieuwe Xbox One S op papier inderdaad iets sneller is dan de huidige Xbox One, maar dat dit verschil niet is terug te zien in de games. De verschillen zijn minimaal, Microsoft het met de Xbox One S de console vooral effici├źnter en kleiner willen maken, waardoor het systeem ook goedkoper is om te produceren.

Microsoft stelt dat de extra rekenkracht die de Xbox One S heeft alleen bedoeld is voor het afspelen van 4K-video en ondersteuning te bieden voor HDR. Niet meer en niet minder, de console gaat er niet voor zorgen dat games beter draaien op de Xbox One S dan op de bestaande Xbox One.

Iets wat Gears of War 4-ontwikkelaar The Coalition anders ziet, die stelde eerder deze week namelijk dat de nieuwe game veel beter presteert op de Xbox One S. Zij beweren de extra rekenkracht te gebruiken om de game soepeler te laten lopen. Mogelijk is dat iets waar Microsoft niet zo blij mee is, maar wat het ook niet kan voorkomen.

In augustus gaat de Xbox One S in de verkoop en dan zullen gamers vrij snel een vergelijking maken tussen de twee consoles en zal duidelijk worden wie er gelijk heeft. Al lijkt de toekomst van het hele Xbox One-platform op losse schroeven te staan, nu Microsoft bekend heeft gemaakt dat het eind 2017 met een compleet nieuwe console komt die gaming in een 4K-resolutie en virtual reality mogelijk moet maken.