1 min

Het lijkt erop dat Belgen en Nederlanders binnen enkele dagen officieel aan de slag kunnen gaan met Pokémon GO. Volgens The Wall Street Journal zal de populaire mobiele game binnen enkele dagen in meer markten beschikbaar worden gesteld.

Pokémon GO werd vorige week in de Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten uitgebracht. Fabrikant Niantic werd overweldigd door het grote animo voor het spel en zette een lancering in andere landen tijdelijk in de koelkast. The Wall Street Journal meldt nu dat de ontwikkelaar zich gereedmaakt voor een verdere uitrol, de uitgave baseert zich hierbij op "mensen die bekend zijn met de plannen voor het spel".

De eerste dagen na de lancering van Pokémon GO gingen gepaard met veel problemen voor de servers. Het spel werd veel meer gespeeld dan van tevoren verwacht werd, waardoor bleek dat er onvoldoende serverkracht was. In markten waar het spel nog niet gelanceerd is kunnen mensen via omwegen alsnog aan de game komen. Hierbij loopt men wel het risico om malware te installeren.

De waarde van de aandelen van Nintendo is na de lancering van Pokémon GO flink gestegen.