1 min

Ongeveer 10 procent van de Nederlanders ouder dan 18 speelt de mobiele game Pokémon GO van Nintendo. Dat komt neer op zo’n 1,3 miljoen mensen. Dit schrijft het onderzoeksbureau Multiscope op basis van een onderzoek onder 1.000 panelleden.

De spelers zijn bovendien ook erg actief op het spel. 85% van de mensen die het speelt doet dat dagelijks of meerdere keren per dag. Zes op de tien van de spelers gaat speciaal voor de game naar buiten. Daarnaast verwacht vier op de tien mensen die het spel al hebben het nog minstens een half jaar te gaan spelen.

Zodra de game officieel verkrijgbaar is in Nederland, verwacht nog eens 9 procent de game te gaan spelen. Mensen die de game voor Android willen downloaden, kunnen dat doen middels een APK. Op iOS is het mogelijk om dat te doen door een App Store-account voor een land waar het spel al beschikbaar is aan te maken.

Door de game zijn de aandelen van Nintendo gigantisch in waarde gestegen. Sinds vorige week vrijdag werd de Japanse spelfabrikant in aandelen 56% meer waard. Toch is het verre van zeker of het bedrijf er uiteindelijk miljoenen aan overhoudt. Niet alleen is Pokémon GO gemaakt door Niantic, een voormalige dochteronderneming van Google. Ook is Nintendo niet de enige eigenaar van de Pokémon-franchise, wat in The Pokémon Company is ondergebracht. Nintendo bezit 32,8 procent van de aandelen in dat bedrijf.