2min

Microsoft werkt al enige tijd aan een grote upgrade van e-mailwebsite Outlook.com. Dat lijkt niet zo voorspoedig te gaan als men gehoopt had, want de release van de vernieuwde site is uitgesteld van eind deze zomer naar de eerste helft van 2017.

De ontwikkeling van de upgrade begon al in 2015, toen men met een previewmodus kwam. Microsoft sprak toen de intentie uit in februari 2016 te beginnen met de wereldwijde uitrol van de update, maar dat doel werd niet gehaald. Dat komt omdat men besloot niet alleen Outlook.com van meer functionaliteiten en een nieuw uiterlijk te voorzien, maar ook door de infrastructuur te vernieuwen.

Volgens Windows Central ligt het vooral aan de vernieuwing van de infrastructuur dat de uitrol wederom uitgesteld is. Dit ontdekte Peter Halford, lezer van de site. Hij kreeg de volgende boodschap te zien toen hij zijn Outlook.com-kalender probeerde te delen:

"We werken op dit moment aan een upgrade van Outlook.com-accounts. Tijdens de upgrade is het niet mogelijk je agenda met sommige accounts te delen, maar je kan nog altijd een link sturen naar je agenda door te klikken op ‘Geef een link’. We verwachten dat de upgrade afgerond is in de eerste helft van 2017. Onze excuses voor het ongemak en bedankt dat je Outlook.com gebruikt."

Er zijn veel nieuwe functies gepland voor Outlook.com. Zo wordt het mogelijk om automatische antwoorden op e-mails in te plannen en is er verbeterde Office-functionaliteit. Mogelijk wil Microsoft voor de lancering ook de functionaliteiten van de zelflerende planner Genee, die het recent overnam, integreren.