1 min

BlackBerry kiest voor een opmerkelijke strategie die we nog niet eerder zijn tegengekomen. De Android-apps van de Canadese fabrikant zijn nu ook op andere Android-smartphones te gebruiken, wel moet daarvoor 99 dollarcent per maand worden betaald. Een kleine bedrag voor allerlei interessante features.

BlackBerry heeft een flinke lading apps beschikbaar gemaakt op Android die nu onder het nieuwe abonnement vallen. Onder meer de BlackBerry Hub en Launcher zijn beschikbaar gemaakt, maar ook de Calender-app, Device Search, Hub+, Notes, Password Keeper en Tasks. Zoals duidelijk mag zijn, zijn de Hub en de Launcher de belangrijkste BlackBerry-apps.

Deze zijn ook geïnspireerd op het eigen BlackBerry 10-besturingssysteem, dat mocht helaas geen succes worden, voornamelijk omdat BlackBerry daar veels te laat me op de markt kwam. Toch is dit zeker geen slecht besturingssysteem en zitten er hele goede features in, bijvoorbeeld de BlackBerry Hub, waarin je alle binnengekomen berichten kan lezen. Of het nou gaat om e-mails, Facebook, SMS of WhatsApp-berichten. Door de snelheid waarmee de BlackBerry Hub werkt is dit een hele praktische app.

De Launcher is ook niet slecht, maar zal ongetwijfeld voornamelijk BlackBerry-gebruikers aanspreken. Langzaam maar zeker verschuift de focus van BlackBerry volledig naar Android. Het bedrijf is ook druk bezig om zijn enterprisediensten op Android op hetzelfde niveau te krijgen als BlackBerry 10. Dat eigen besturingssysteem is overigens nog niet afgeschreven, BlackBerry brengt nog steeds updates uit, maar de laatste nieuwe toestellen voor dit systeem dateren alweer uit 2014.