2min

Tags in dit artikel

, , ,

Twitter is groot geworden met het limiet aan het aantal karakters dat gebruikt mag worden voor een bericht. Tweets mogen slechts 140 karakters tellen, wat zorgt voor erg inventieve berichten. Maar nu komt er een grote verandering in de manier waarop Twitter het aantal gebruikte karakters telt.

Voorheen kon een gebruiker een video, plaatje of poll of andere content meesturen met een bericht, maar telde dat mee voor het aantal karakters dat gebruikt was. Op 19 september komt daar verandering in en zullen toegevoegde media niet langer meetellen. Het geeft gebruikers veel meer flexibiliteit in de manier waarop ze hun berichten opstellen.

Twitter kondigde het plan om te stoppen met het tellen van extra’s zoals video’s en foto’s voor de limiet in mei aan, maar kwam toen niet met een datum waarop de verandering doorgevoerd zou worden. Twee bronnen van The Verge, die bekend zijn met de plannen en de uitrol hiervan, stellen nu echter dat de verandering nog maar een week op zich laat wachten.

Er vindt verder nog een belangrijke verandering plaats: als een tweet begint met een gebruikersnaam, wordt die ook niet meer meegeteld. Of de veranderingen allemaal tegelijk worden doorgevoerd is nog niet zeker, het zou kunnen dat Twitter ervoor kiest om de boel geleidelijk uit te rollen.

Twitter is zelf erg enthousiast over de aanstaande verandering. CEO Jack Dorsey vertelde in mei: "Dit is de grootste verandering die we de afgelopen tijd hebben bedacht voor gesprekken, waarbij mensen voortaan volledig gebruik kunnen maken van 140 karakters."