1 min

De CEO van Twitter, Jack Dorsey, heeft bekendgemaakt dat het limiet van 140 tekens niet zal worden verruimd. Er gingen al enige tijd geruchten dat Twitter het limiet zou willen vergroten, maar daar lijkt nu dus geen sprake meer van te zijn. Het aantal tekens dat je mag gebruiken per Tweet is en blijft 140 tekens.

Dorsey heeft naar aanleiding van het tien jaar bestaan van Twitter een interview gegeven aan de Amerikaanse televisiezender NBC. Hoewel hij in januari zelf nog zijn vraagtekens zette bij het limiet van 140 tekens, laat Dorsey nu weten dat het limiet van 140 tekens ideaal is. Het is volgens hem het juiste limiet om korte en bondige berichten te sturen.

Dorsey ging verder niet in op de hele discussie rond het vergroten van het limiet, maar het is duidelijk dat er binnen het bedrijf een afweging is gemaakt om het limiet te vergroten, maar uiteindelijk is besloten om het niet door te voeren. Nu wordt vastgehouden aan het limiet van 140 tekens en lijkt dat weer het heilige limiet te zijn.

Twitter bestaat inmiddels tien jaar maar het bedrijf zit wel in moeilijk vaarwater. Het sociale netwerk krijgt er nog maar weinig actieve leden bij en de advertentie-inkomsten staan ook onder druk. De vraag is dan ook wat Twitter de komende tijd wel gaat doen om innovatief te blijven.