2min

Tags in dit artikel

, ,

In september kwam Twitter met een proef waarin het maximale aantal tekens verhoogd werd. Sinds de lancering van het sociale netwerk mochten er niet meer dan 140 gebruikt worden, maar een proef met 280 tekens als limiet bleek zo succesvol dat men daar nu de nieuwe standaard van maakt.

Dat meldt Twitter in een aankondiging. Volgens het bedrijf werd de proef gelanceerd om te kijken of mensen zich gemakkelijker konden uitdrukken met iets meer tekens. Dat bleek het geval, want “de data laat zien dat we dat doel bereikt hebben”.

Niet voor iedereen

Dat mensen zich makkelijker kunnen uitdrukken met meer tekens is reden voor Twitter om de verandering uit te rollen naar “alle talen waarbij dat een probleem was”.  Dat interessant genoeg in dat mensen die in het Japans, Koreaans of Chinees twitteren, geen extra tekens ter beschikking krijgen. Volgens Twitter is dat niet nodig omdat zij al veel meer konden zeggen met minder woorden.

De gevolgen van de uitbreiding waren in de proef erg groot. “We zagen niet alleen een toename van het aantal berichten, maar mensen die meer ruimte hadden om berichten te schrijven, kregen ook meer reacties (likes, retweets, @mentions), kregen meer volgers en brachten meer tijd op Twitter door. Mensen die deelnamen aan het experiment lieten ons weten dat het hogere aantal karakters hen een tevredener gevoel gaf over hoe ze zich uitdrukten op Twitter, over het vermogen om goede content te vinden en over Twitter in het geheel.”

Broodnodige verandering

Dat er meer mensen gebruik maakten van het medium zal alleen maar goed zijn voor Twitter. Dat heeft al enige tijd te maken met teruglopende bezoekersaantallen en tegenvallende advertentie-inkomsten. Als bepaalde wijzigingen zorgen dat mensen langer blijven plakken, zal het bedrijf die alleen maar snel willen doorvoeren, zoals nu ook wel blijkt.