2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Als je een Tweet verstuurd heb je 140 tekens om je boodschap in te formuleren, voorheen gingen daar ook foto’s links en mentions nog vanaf, waardoor je zeer creatief moest zijn. Nu heeft Twitter besloten om die onderdelen niet meer mee te tellen en alleen de echte tekens te gaan tellen van je boodschap.

De microblogdienst maakt het versturen van een Tweet in één keer een heel stuk makkelijker. Het limiet van 140 tekens is ineens een stuk langer geworden nu zaken als foto’s, links en mentions niet meer van de 140 tekens afgaan. Twitter heeft zijn dienst de afgelopen tijd flink uitgebreid, zo is het nu ook mogelijk om een Poll, Gif-afbeelding of Periscope-stream in een Tweet te verwerken. Dit zorgt allemaal voor een beperking van het aantal tekens waarin je een boodschap kan formuleren, dat is nu in één klap opgelost.

Verder is het plaatsen van een puntje voor een apenstaartje niet meer nodig als je wilt dat al je volgers de Tweet kunnen lezen. Dat is nu standaard als het eerste teken een apenstraartje is. De veranderingen zijn niet per direct actief, Twitter gaat ze in de loop van de komende maanden uitrollen.

Het doel van Twitter is om de dienst simpeler te maken en vanzelfsprekender, op die manier hoopt het weer nieuwe gebruikers aan te gaan trekken. De groei is er een beetje uit bij Twitter en dat is het gevaarlijkste wat een sociaal netwerk kan overkomen. Na groei komt namelijk krimp. Twitter denkt dat sommige features gewoon te ingewikkeld zijn geworden en dat lost het nu op.

Twitter benadrukt dat er geen plannen zijn om het limiet van 140 tekens helemaal te schrappen.