1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

De afgelopen maanden verkeerde HTC’s Viveport webshop nog in een bètafase, maar nu wordt deze geopend voor het publiek. Dit kondigde HTC aan op de website van de webwinkel,  waar uiteenlopende VR-apps te koop moeten zijn,van games tot productiviteitsapps en veel meer.

Viveport kan gebruikt worden in dertig landen en werkt zowel via een reguliere website, als een speciale virtuele appstore voor gebruikers van VR-brillen. “De Viveport appstore is sinds april in China actief en we zijn verheugd je meer dan een dozijn VR-titels aan te mogen bieden die nu voor het eerst buiten Azië beschikbaar zijn. En er komt de komende weken en maanden nog veel meer aan, valt te lezen in de aankondiging van HTC.

In eerste instantie zijn er vijftig applicaties te vinden in de webwinkel, waarvan er een aantal om de lancering te vieren voor een kleine 89 cent beschikbaar zijn. Dankzij de appstore is het nu niet langer nodig om een Steam-account te hebben om apps te kopen voor de HTC Vive, de VR-bril die het Taiwanese bedrijf samen met Valve ontwikkelde.

De bril gaat voor 899 euro per stuk over de toonbank en is naar schatting zo’n 100.000 keer verkocht. Daarmee heeft de bril voor HTC, dat vooral veel problemen heeft in zijn smartphonedivisie, veel potentieel. Om die reden koppelde het recent nog zijn VR-zaken los van zijn smartphonetak.