‘Nintendo staakt productie van Wii U’

De Nintendo Wii U gaat waarschijnlijk de boeken in als de slechtst verkochte Nintendo Console ooit. Volgens het over het algemeen goed ingevoerde Eurogamer gaat Nintendo stoppen met de productie van de Wii U. De console is geen succes geworden en Nintendo heeft met de Switch de opvolger klaar staan.

Nintendo heeft in totaal 13,36 miljoen exemplaren verkocht van de Wii U, de console was de opvolger van de zeer succesvolle Wii, die ging maar liefst 101 miljoen keer over de toonbank. Die schoenen bleken veel te groot om te vullen en al vrij snel naar de lancering van de Wii U bleek dat consumenten niet warm liepen voor het apparaat, daarna besloten veel game-ontwikkelaars om geen aandacht meer te schenken aan de Wii U.

Nintendo gaat begin volgend jaar een nieuwe console introduceren, de Nintendo Switch, dit is een traditionele console en een draagbare console in één. De console bestaat uit een tablet met een naar verluidt 6,2 inch groot scherm, waar aan de zijkanten controllers kunnen worden bevestigd. Als je thuis bent kan je echter de controllers losmaken en de tablet in een dockingstation steken die op zijn beurt is verbonden met een televisie. Dan functioneert de Switch als een traditionele console. Nintendo heeft inmiddels een hele waslijst een game-ontwikkelaars bekendgemaakt die games gaan ontwikkelen voor de Switch.

De exacte beschikbaarheid en prijs van de Switch zijn nog niet bekendgemaakt, begin januari komt Nintendo met meer informatie.