Symantec neemt Amerikaanse LifeLock over voor 2,3 miljard dollar

Abonneer je gratis op Techzine!

Beveiligingsbedrijf Symantec, bekend van onder andere Norton Antivirus, heeft het Amerikaanse bedrijf LifeLock overgenomen. Symantec betaald 2,3 miljard dollar voor het bedrijf, omgerekend zo’n 2,16 miljard euro.

Symantec en LifeLock zijn overeengekomen dat eerstgenoemde 24 dollar per aandeel betaald voor het bedrijf, wat een plus is van 16 procent op de waarde van het aandeel toen de beurs afgelopen vrijdag sloot. Daarmee krijgen de aandeelhouders een zeer aardig rendement op hun investering.

De software die LifeLock ontwikkeld moet gebruikers beschermen tegen online identiteitsdiefstal. Alles rond LifeLock is gebaseerd op het beschermen van de privacy van de gebruiker. Voor Symantec is dit in eerste instantie een pure uitbreiding van het portfolio. Voorlopig zal LifeLock nog apart worden aangeboden door Symantec, maar uiteindelijk zal de dienst worden geïntegreerd in de Norton-beveiligingssuites.

 

Of Symantec nog meer aspiraties heeft met LifeLock, bijvoorbeeld om de technologie door te voeren in zakelijke producten is nog niet helemaal duidelijk. Het ligt voor de hand dat het doel groter is, want 2,3 miljard dollar voor het toevoegen van een aantal features klinkt als een fors bedrag.