De aanstaande president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft in een gesprek met de CEO van Apple, Tim Cook, gevraagd om de productie van nieuwe Apple-producten te verplaatsen naar de Verenigde Staten. De productie van nieuwe Apple-producten kan namelijk enorm veel banen opleveren.

De lonen in China liggen een heel stuk lager dan in Europa en in de Verenigde Staten en daarom worden enorm veel producten in China geproduceerd. De vraag van Trump om de Apple-producten in de toekomst in de VS te gaan produceren is dan ook opmerkelijk. De kosten voor Apple zouden in de huidige situatie namelijk extreem toenemen, wat ongetwijfeld gevolg zal hebben op de verkoopprijs.

Trump heeft daarom beloofd om de belastingen voor bedrijven fors te gaan verlagen, zodat de bedrijven op een andere manier weer heel veel geld gaan besparen. Ook wil Trump veel minder regelgeving voor het bedrijfsleven, zodat er meer vrijheid komt om te ondernemen.

Het is helaas niet bekendgemaakt wat het antwoord van Tim Cook was op de vraag van Trump, maar vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat Apple zijn productie gaat verplaatsen.