1 min

Het No More Ransom-project dat tegenwicht moeten bieden aan alle ransomware aanvallen heeft in één klap meer dan 30 nieuwe partners gepresenteerd. Het project werd in juli van dit jaar opgezet maar is zo succesvol dat steeds meer bedrijven hun samenwerking toezeggen om tegenstand te bieden tegen ransomware.

No More Ransom werd in juli van dit jaar opgezet door de Nederlandse Politie, Europol, Intel Security en Kaspersky Lab, zij gingen samenwerken om de verschillende vormen van ransomware beter in beeld te krijgen, maar ook om decryptietools te ontwikkelen zodat gebruikers hun bestanden konden terugkrijgen zonder te betalen.

Vooral dat laatste vinden ze bij No More Ransom belangrijk, zonder te betalen, want elke keer dat een cybercrimineel wordt betaald heeft hij weer een motivatie om door te gaan met zijn illegale activiteiten.

Vandaag maakt het project bekend dat meer dan 30 bedrijven zich hebben aangesloten bij het project en daaronder vallen ook weer enkele andere grote beveiligingsbedrijven. Zo gaan Bitdefender, Check Point, CERT-EU, Eset, G Data, Trend Micro en vele andere zich nu ook inzetten voor No More Ransom.

Zowel de beveiligingsbedrijven als opsporingsdiensten bundelen hiermee hun krachten om cybercriminelen op te sluiten en ransomware aan te pakken.