Yourhosting introduceert Azure Stack as a Service

Abonneer je gratis op Techzine!

Yourhosting laat aan Techzine weten over de introductie van Azure Stack as a Service (AZSaaS). Deze clouddienst belooft bedrijven kosteneffectief en flexibel hun data en applicaties te laten hosten bij Yourhosting. Hierbij benadrukt het bedrijf dat er voldaan wordt aan veilige opslag onder Europese wet- en regelgeving, doelend op het aankomende GDPR.

Met de hybride cloudtechnologie van Microsoft kunnen bedrijven hun data en Azure-diensten op een plek naar keuze hosten. AZSaaS is dus eigenlijk Azure Stack van Youhosting, inclusief het eventuele beheer en de bijbehorende diensten ervan. Het bedrijf heeft zijn platform versterk met zelfontwikkelde beheer- en facturatiefunctionaliteiten. Eén van de mogelijkheden is dat AZSaaS als private (dedicated) of als shared af te nemen is. In het laatste geval worden kosten doorberekend van het daadwerkelijke gebruik, waarmee kostbare investeringen in de Azure Stack bespaard zullen worden.

Op het gebied van flexibiliteit geeft Yourhosting aan dat klanten probleemloos gebruik kunnen maken van een combinatie van de afgeschermde cloudomgeving die AZSaaS biedt en desgewenst de publieke Azure-clouddiensten van Microsoft. Bovendien moet data beheren voor IT-beheerders net zo makkelijk zijn in de eigen private cloud als in de public clouds van Microsoft. Het voldoen aan Europese wetgeving wordt gerealiseerd door data op te slaan in de Azure Stack cloud van Yourhosting.

Verdere mogelijkheden

Azure Stack biedt op- en afschaal mogelijkheden, waarbij Yourhosting nog wat extra wil bieden met zijn toegang tot een groot netwerk gekoppelde Azure Stacks. Klanten kunnen hiermee applicaties en data afgeschermd laten hosten in datacentra over de hele wereld. Met de specifieke door Yourhosting aangewezen locaties voor Azure Stacks wordt er directe, dedicated verbindingen gemaakt met de Microsoft Azure cloud. Door de afgeschermde private verbinding wil Microsoft klanten verzekeren van goede prestaties, veiligheid en betrouwbaarheid.

Verder bevat AZSaaS facturatie- en beheermogelijkheden waarmee gebruikskosten kunnen worden opgesplitst en desgewenst doorbelast. Zo kan een bedrijf met bijvoorbeeld verschillende werkmaatschappijen, dankzij sub-accounts, de IT-kosten daar beleggen waar ze gemaakt worden. Geïnteresseerden kunnen via de website contact zoeken om de mogelijkheden te bespreken.