Abonneer je gratis op Techzine!

De Nederlandse IT-dienstverlener NTNT, met 275 medewerkers een van de grootste Microsoft Partners in het land, heet vanaf het begin van het nieuwe jaar SYLIS Nederland BV. NTNT werd in december 2000 overgenomen door het Franse SYLIS S.A., een beursgenoteerde onderneming met ruim 2000 medewerkers in Frankrijk, België, Luxemburg en Nederland. Met de naamsverandering is de integratie van NTNT met SYLIS S.A. voltooid.

SYLIS S.A. is opgericht in 1984 en heeft sinds 1997 een notering aan de effectenbeurs van Parijs. De internationale ambities van de onderneming worden geïllustreerd door het feit dat nu al meer dan 35 procent van de omzet van euro 167 miljoen (2002) buiten de Franse landsgrenzen wordt gerealiseerd.

Jean Claude Delobel, lid van de Raad van Bestuur van SYLIS S.A., zegt in een toelichting op de naamsverandering dat het streven is een homogene groep te laten ontstaan met één naam en één gezicht naar de buitenwereld. "Onze klanten zijn veelal Europees werkende organisaties die lokaal van onze diensten gebruik maken. Met de nieuwe naam is ook voor Nederland duidelijkheid geschapen dat klanten te maken hebben met de eenheid die SYLIS vormt."

SYLIS, Europese ambities
"De integratie van NTNT met SYLIS is voor iedereen belangrijk", zegt algemeen directeur Rob Admiraal van SYLIS Nederland BV. "Voor de klant dat hij weet dat wij een pan-Europese organisatie zijn, voor onze medewerkers die de kans krijgen zich internationaal te oriënteren en te ontplooien."

SYLIS Nederland is sinds enige tijd de eerste Nederlandse leverancier van oplossingen en diensten met drie kwalificaties als Microsoft Gold Certified Partner. SYLIS Nederland levert een complete reeks diensten voor het evalueren, plannen, bouwen, ontwerpen, implementeren en beheren van Microsoft-omgevingen. Het is de ambitie van SYLIS Nederland uit te groeien tot kennisleider op het gebied van Microsoft-technologie.

De strategie van SYLIS is erop gericht diensten zo doelmatig mogelijk uit te voeren om zo een uitstekende prijs/prestatieverhouding te garanderen. Processen, procedures, projectplannen en uitvoering worden van tevoren gedefinieerd en vastgelegd in het SYLIS Services Framework. Dit vormt daarna de leidraad bij de uitvoering van alle diensten en projecten.

Over SYLIS Nederland BV
SYLIS Nederland is leverancier van oplossingen en diensten die zijn gebaseerd op Microsoft-technologie. Van desktop tot server, en van Office-applicaties tot Business Solutions. SYLIS Nederland BV is drievoudig Microsoft Gold Certified Partner en levert uitsluitend oplossingen die zich in de praktijk bewezen hebben en die wereldwijd worden toegepast. Bij SYLIS Nederland BV werken 275 mensen. Het hoofdkantoor te Den Haag zal begin 2005 worden verruild voor een nieuw te bouwen kantoorpand in Brainpark III te Rotterdam. SYLIS Nederland BV is onderdeel van de Franse IT-dienstverlener SYLIS S.A., sinds 1984 actief in Frankrijk, België, Luxemburg en Nederland. SYLIS S.A. heeft ruim 2000 medewerkers en is genoteerd aan de beurs te Parijs.