Abonneer je gratis op Techzine!

Central Point Europe B.V. heeft overeenstemming bereikt met de curator van Hardware.nl over de overname van activa van Hardware.nl. Central Point koopt naast het klantenbestand ook de domeinnamen, de handelsnamen en de telefoon- en faxlijnen van Hardware.nl. Central Point zal de verkoopactiviteiten van Hardware.nl vanaf heden voortzetten via haar website www.centralpoint.nl. Daardoor worden de continuïteit van de leveringen en serviceafhandelingen voor bestaande klanten van Hardware.nl gewaarborgd. Verplichtingen van Hardware.nl, van welke aard dan ook, heeft Central Point niet overgenomen.

Toelichting:
Hardware.nl is een week geleden in staat van faillissement verklaard wegens, zo heeft Central Point begrepen, incidentele lasten, die niets met de reguliere bedrijfsvoering van doen hadden. Hardware.nl heeft ruim 7 jaar ervaring in het leveren van hardware- en software aan bedrijven en particulieren. Zij had in 2003 een omzet van ruim 2 miljoen euro, met een gezonde bruto marge. Central Point heeft de transactie gefinancierd uit eigen vermogen.

Central Point werd in 2002 opgericht door Brian Speelman en Sebastiaan Hooft en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde leveranciers van computer- en kantoorartikelen in Nederland. Deze artikelen biedt zij aan via haar websites www.centralpoint.nl en het in hp gespecialiseerde www.hpdirect.nl. Central Point heeft een onderscheidend klantenbestand weten op te bouwen, bestaande uit particulieren, bedrijven en overheidsinstellingen. Het klantenbestand van hardware.nl is complementair aan dat van Central Point.

Brian Speelman, algemeen directeur van Central Point: Central Point is een van de grotere leveranciers van computer- en kantoorartikelen in Nederland en heeft een leidende marktpositie op het internet. Central Point wil haar klantenbestand met betrekking tot zakelijke computerartikelen en daaraan gerelateerde diensten verder verstevigen en uitbreiden. Met de overname van Hardware.nl kunnen we onze marktpositie op het gebied van computernetwerk gerelateerde artikelen uitbreiden