Abonneer je gratis op Techzine!

DVD publicatieproducent 321 Studio’s heeft het ultimatum van 7 dagen gekregen om haar softwareproducten uit de schappen van de winkels te verwijderen, aldus een Federale rechter uit de VS.

De veroordeling is het gevolg van een aanklacht tegen het bedrijf door een aantal grote partijen, waaronder MGM Studio’s, Tristar Pictures, Columbia Pictures, Time Warner Entertainment, Disney, Universal City Studio’s en The Saul Zaentz Company. De rechtszaak, welke vorig jaar mei werd aangespannen, is hiermee tot een einde gekomen. De Partijen Hebben 321 Studio’s aangeklaagd op basis van de DMCA wet (Digital Millennium Copyright Act), welke volgens de bovenstaande partijen overschreden werd door de gepubliceerde software.

Ondertussen is Studio 321 ook aangeklaagd in Engeland door Warner Home Video, op basis van dezelfde DMCA en de Engelse Copyright wetgeving.

Studio 321 heeft aangekondigd om tegen de uitspraak in hoger beroep te gaan. De uitspraak van het hogere gerechtshof zou het gebruik van alternatieve softwareproducten in gevaar kunnen brengen, aangezien die op hetzelfde principe gebaseerd zijn: Het kopiëren van een (video)DVD.

Wij bedanken mambo voor het schrijven van dit bericht.[/i]