Abonneer je gratis op Techzine!

Nu Seagate trotse eigenaar is van Maxtor, wil dat nog niet zeggen dat alles op rolletjes loopt. Er wordt namelijk verwacht dat de twee bedrijven pas volgend jaar worden samengevoegd. In de tussentijd wil Seagate, Maxtor laten inkrimpen tot vijftig procent van de werknemers.

Het was al bekend dat het er aan zat te komen, want tijdens de overname vertelde de Seagate-directeur al dat er bij beide bedrijven ontslagen zouden vallen. De grote aantallen van de ontslagen zullen plaats vinden bij Maxtors Aziatische delen.

De ontslagen zullen worden verspreid over een half jaar en niet alles in één keer. Maxtor zou zelf ook nog eens 900 werknemers ontslaan dit jaar. Na alle ontslagen zal Seagate ongeveer 51.000 werknemers overhouden.

De samenvoeging van Maxtor en Seagate zal in het begin van 2007 ongeveer compleet zijn, dat is dan al meer dan een jaar na de beslissing van de overname in december van 2005. Rond deze tijd volgend jaar verwacht het bedrijf dat haar aandelen tien tot twintig cent per stuk zijn gestegen.