Er gingen al een tijdje geruchten rond dat Revver over zou worden genomen door LiveVideo, gisteren is dit officieel bevestigd. LiveVideo, een dochteronderneming van MySpace, heeft iets minder dan vijf miljoen dollar betaald voor de overname.

LiveVideo bezit nu 100 procent van de aandelen. Beleggers zijn niet blij met de overname, aangezien er zo’n twaalf miljoen dollar in Revver is geïnvesteerd om deze te verbeteren. Door de overname is het in de toekomst ook mogelijk dat filmpjes van Revver op MySpace gebruikt kunnen worden.

Dit was in het verleden niet mogelijk omdat Revver geblokt werd van de MySpace-website. Dit komt omdat Revver de opbrengsten van advertenties deelt met de rechthebbende van het filmpje. MySpace was het daar niet mee eens en heeft daarom de filmpjes geblokt. Nu MySpace zelf eigenaar is van Revver, zal deze blokkade mogelijk verdwijnen

De naam Revver zal blijven bestaan, alleen de klantenservice en de advertentieverkoop zal geïntegreerd worden met LiveVideo. Met de overname hoopt LiveVideo dichter bij YouTube te komen.