Abonneer je gratis op Techzine!

Payter, een bedrijf dat het betalen met een mobiele telefoon mogelijk maakt, gaat als eerste een proef starten met het mobiel betalen in het vervoer. Vanaf begin deze week kunnen reizigers in twee speciale tuktuks van de TukTuk Company Rotterdam afrekenen met de Payter Mobiel.

Met dit initiatief wordt een startsein gegeven tussen Payte en de Rotterdamse Taxi Centrale (RTC), waar de TukTuk Company onderdeel van is. Beide bedrijven willen intensief samenwerken op het gebied van mobiel betalen in taxi’s.

Als de test in Rotterdam succesvol blijkt wil Payter dit concept landelijk uitrollen om op deze manier mobiel betalen voor iedereen in het vervoer toegankelijk te maken. Ook wordt het bestellen van taxi’s via Smartposters in Rotterdam verder ontwikkeld.

Smartposters zijn posters die voorzien zijn van een chip waarmee een Payter-telefoon kan communiceren. Door de telefoon voor de poster te houden kunnen reizigers gratis een taxi bestellen. Dit concept is in december 2007 al getest in Rotterdam.

De speciale tuktuks, herkenbaar aan de Payter-bestickering, starten hun motoren tijdens de Rotterdamse Eurekaweek, de introductieweek voor eerste jaars studenten aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Payter stelt 4500 gratis telefoons ter beschikking met een beltegoed van vijftien euro. Deze telefoons zijn alleen beschikbaar voor eerstejaars studenten. Deze kunnen zich aanmelden via de site van Payter.