min

Tags in dit artikel

, ,

Marktonderzoeker iSupply verwacht dat het einde van de netbook in zich is. De reden hiervoor is de economische crisis die naar verwachting volgend jaar over is.

De netbook kwam in 2007 op de markt en viel vooral erg in de smaak bij consumenten door de lage prijs. Veel consumenten zagen een dergelijke netbook als een goedkope vervanger voor een normale laptop of pc. Dit blijkt ook uit de cijfers aangezien de verkoop van het aantal netbooks in 2008 steeg met 24 procent. Dit jaar is dit aantal al gegroeid met 68,5 procent. Het aantal verkochte pc’s daalt dit jaar met zo’n 9,5 procent, aldus iSupply.

Aangezien het einde van de economische crisis in zicht is verwacht iSupply dat de verkoop van netbooks ook af zal nemen. Consumenten hebben dan namelijk meer geld te besteden en zullen daarom ook weer eerder kiezen voor een gewone laptop of pc. Dit omdat de performance van de meeste netbooks beduidend slechter zijn dan die van een laptop of pc.

Toch speelt Intel hier al op in door aan te kondigen dat de toekomstige netbooks ook HD-video’s kunnen afspelen. Tevens wordt er vaker gekozen voor een groter scherm dan de traditionele 7 of 8,9-inch schermen.