min

Tags in dit artikel

, ,

Volgens de CEO van AsusTek is het einde van de crisis voor het bedrijf in zicht. Jerry Shen zegt dat het langzamerhand de economie weer op ziet bloeien.

Het moederbedrijf van ASUS geeft aan dat de markt steeds minder aan het krimpen is. Vooral in China boekt het bedrijf vooruitgang. Europa blijft nog achter aangezien de markt daar nog langzaam krimpt. De oorzaak hiervan is de slechte economische situatie in Oost-Europa.

De afgelopen maanden zag het bedrijf de prijzen fors dalen dankzij de recessie. "De consumentenprijzen zijn gemiddeld met 200 euro gedaald, naar een gemiddelde van 599 euro. Netbooks zijn goedkoper, pc’s en grotere notebooks mogen iets meer kosten". De verwachting is dat de prijzen in het derde kwartaal van dit jaar weer gaan stijgen.

Dit komt mede door de schaarste die ontstaat door de terughoudendheid van de consumenten de afgelopen tijd. Ook verwacht het bedrijf veel van de komst van Windows 7. Omdat veel mensen geen gebruik hebben gemaakt van Windows Vista, verwacht het bedrijf dat deze consumenten hun pc zullen updaten voor het gebruik van Windows 7.