Abonneer je gratis op Techzine!

Cisco had al eerder een bod gedaan op het Noorse bedrijf Tandberg, maar toen vonden de aandeelhouders dat ze een betere prijs zouden moeten krijgen. Nu lijkt het er op dat ze alsnog de prijs krijgen die ze wilden hebben.

Al eerder was te lezen dat de aandeelhouders het bod te laag vonden van Cisco en dat ze er redelijk kwaad over waren. Het bod toen bedroeg 3 miljard dollar, wat nu is verhoogt naar 3,4 miljard dollar. Het bod ligt nu 400 miljoen hoger dan het bod van begin oktober.

De aandeelhouders krijgen nu ook meer tijd van Cisco, ze kunnen tot 1 december hun aandelen tegen deze prijs inleveren. Cisco heeft wel aangegeven dat dit hun laatste bod is.

Bij het vorige bod had 24 procent van de aandeelhouders zich verenigd en waren tegen het bod van Cisco. Dit was een succesvolle actie geweest, doordat je volgens de Noorse wetgeving minimaal 90 procent van de aandelen moet zijn aangemeld voor dat de overname kan beginnen.

Cisco geeft aan dat ze nu al zeker zijn voor 40 procent van de aandelen, wat bij het vorige bod maar 10 procent was. Analisten beoordelen de verhoging van het bod als matig, doordat er bij het vorige bod maar weinig steun was.