Microsoft sluit in-game advertentiebedrijf Massive

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft besloten om in-game advertentiebedrijf Massive binnenkort te sluiten. Met Massive probeerde Microsoft advertentieruimte in games te verkopen aan derden, zoals EA, tot voor kort nog klant bij het bedrijf.

EA besloot echter een andere weg in te slaan, waardoor Massive de grootste klant verloor. Microsoft heeft nu ook besloten om niet langer de winst vanuit advertentieruimte te delen met anderen, maar gewoon zelf gebruik te maken van de ruimte die er is.

Microsoft heeft de afgelopen maanden gezocht naar een koper voor Massive, zelfs concurrent Double Fusion werd benaderd, maar een bod bleef uit. De softwaregigant was op zoek naar een koper die rond de 10 miljoen dollar wilde betalen, terwijl Massive werd gekocht voor een bedrag tussen de 200- en 400 miljoen dollar.

Voor gamers zal dit echter weinig effect hebben; er zullen in de toekomst even veel, zo niet meer reclames op het scherm getoverd worden. De bedrijven waarvan de reclame nu vandaan zal komen zullen alleen meer winst maken.