Nokia gaat zijn strategie wederom wijzigen, zo zou Symbian^3 gewoon Symbian gaan heten, ook is er opnieuw gekeken naar een eerder gebruikt ontwikkelingsplatform.

Nokia gaat zijn software-strategie wijzigen, zo zou Symbian helemaal opnieuw en anders worden ingericht. Volgens Nokia zou dit nu makkelijker zijn, omdat andere fabrikanten en concurrenten van Nokia geen gebruik meer zullen maken van het besturingssysteem. Nokia zou ook opnieuw naar het ontwikkelinkgsplatform Qt gekeken hebben. Qt draait op twee platformen, namelijk MeeGo en Symbian, dankzij deze twee platformen hebben ontwikkelaars de mogelijkheid om applicaties te ontwerpen voor beide systemen.

Het bedrijf zou ook een speciale bijeenkomst georganiseerd hebben voor Nederlandse ontwikkelaars die gebruik willen maken van Qt, deze zal plaats vinden op 8 november in Amsterdam. Voor degene die zich in willen schrijven klik dan hier.

Nokia belooft ook dat de API’s van Qt niet zullen veranderen, door gebruik te maken van API’s is het niet meer nodig om je applicaties te veranderen als je iets gewijzigd hebt in het besturingssysteem. Symbian zal voortaan alleen de naam Symbian gebruiken, dus er worden geen versie nummers meer gebruikt. Nokia zelf noemt Symbian na de vernieuwing van zijn strategie, "een constant evoluerend en constant verbeterend platform."