Abonneer je gratis op Techzine!

Nokia heeft Apple opnieuw aangeklaagd, ditmaal hebben zij Apple ook in Nederland aangeklaagd wegens schending van 2 patenten. De patentoorlog tussen Nokia en Apple is al langere tijd bezig, Nokia heeft de iPhone-fabrikant al in meerdere landen aangeklaagd wegens patentschending.

Opnieuw heeft Nokia de iPhone-fabrikant aangeklaagd, ditmaal gaat het om een patent voor het onderdrukken van ruis in het signaal en het gebruik van datacards. In Duitsland lopen momenteel ook twee rechtszaken, een in de rechtbank van Dusseldorf en de ander in Mannheim, hier wordt Apple aangeklaagd voor maar liefst twaalf patentschendingen. Welke te maken hebben met touchscreens, chipsets en de integratie van verschillende antennes. Ook in het Verenigd Koninkrijk heeft Nokia een rechtszaak lopen tegen Apple, hier zou de fabrikant vier patenten hebben geschonden.

In totaal staat de teller nu op 37, volgens Nokia maakt Apple op dit moment inbreuk op maar liefst 37 patenten. Het grootste deel hiervan, namelijk 24 patenten wordt momenteel uitgevochten in rechtszaken in de Verenigde Staten, de rest in Europa. Volgens Nokia zou Apple met zijn iPhone, iPad en de iPod de patenten van Nokia schenden. Nokia beweert dat zij al 10 jaar voordat de eerste iPhone op de markt kwam, een patent hadden vastgelegd op de manier hoe je met een veegbeweging door content kan bladeren. Nokia is al langere tijd in oorlog met Apple, in oktober 2009 had de Finse fabrikant Apple voor het eerst aangeklaagd. Kort daarna deed Apple precies hetzelfde en klaagde Nokia aan voor het schenden van dertien Apple patenten.