Abonneer je gratis op Techzine!

SEObytheSea.com weet vandaag te meldden dat Apple een patent heeft aangevraagd dat zeer innovatief is en ongetwijfeld voer voor discussie zal zijn. Apple heeft namelijk een patentaanvraag lopen voor een patent op sociaal netwerken op basis van de locatie waar de gebruiker zich bevindt.

Het patent is al eind 2009 ingediend door Apple en het gaat om een applicatie waarmee je kan zoeken naar mensen in de omgeving (geografische omgeving), die dezelfde interesses hebben.

Het systeem zou gebruik maken van de iPhones en iPads in de omgeving en daarmee een directe verbinding kunnen leggen en bekijken welke smaak en interesses je precies hebt. Je hoeft bij dit systeem niet zelf aan te geven wat je leuk vindt of waar je van houdt. Het systeem bepaald geheel automatisch je interesses. Het doet dit op basis van je gebruik van de iPhone of iPad.

In het patent worden enkele voorbeelden aangehaald wanneer er een mogelijke match kan zijn met een andere persoon in de omgeving.

  • Een telefoonnummer wat in beide iPhones voor komt;
  • Dezelfde stad als weerbericht;
  • Hetzelfde favoriete radiostation;
  • Eenzelfde website in de favorietenlijst;
  • Als hetzelfde spelletje met regelmaat wordt gespeeld;
  • Als er dezelfde soort foto’s op het toestel staan;
  • Als de muzieksmaak overeenkomt op basis van de muziekdownloads;
  • Als toestellen op beide locaties zijn geweest, zoals Parijs of Hawaii.

Gezien het patent uit 2009 afkomstig is zullen er in Cupertino vast al nieuwe ideeën zijn ontstaan. Zo zal het gebruik van iCloud ook ongetwijfeld kunnen worden meegenomen en zal de dienst als die komt waarschijnlijk worden gekoppeld met Apple’s Ping. Al wordt in het patent nog gesproken over de term Buddyfinder.

Het systeem moet in elk geval razendsnel in staat zijn om mensen in je omgeving te vinden met dezelfde interesses. Zodra er iemand is gevonden kan je via de software van Apple, genaamd buddyfinder, communiceren met deze persoon. Wellicht enorm handig als je in de kroeg staat en niet kan kiezen welke vrouw je nou precies moet aanspreken.

De grote vraag is echter of Apple deze dienst ook echt gaat lanceren, het is namelijk een ster in het aanvragen van patenten van producten en diensten die vervolgens nooit op de markt verschijnen. Ideeën zijn er namelijk genoeg bij Apple, alleen worden veel van die ideeën nooit uitgevoerd.