Abonneer je gratis op Techzine!

Smartphonefabrikant Research in Motion (RIM) kende jarenlang grote populariteit met toestellen welke van een fysiek toetsenbord voorzien waren. De laatste jaren zit RIM echter in een dal, maar het bedrijf wil hier met de lancering van het onlangs gepresenteerde besturingssysteem BlackBerry 10 een einde aan maken. RIM zal ook dan nog smartphones met toetsenbord uitbrengen.

De Canadezen blijven klaarblijkelijk geloof houden in het bestaansrecht van smartphones met een hardware-toetsenbord. Hoewel RIM nooit heeft aangegeven dat het zou willen stoppen met de ontwikkeling van dergelijke toestellen, werd dit wel verwacht. Het Canadese bedrijf maakt nu verrassend genoeg zelfs bekend nog te geloven in dit soort toestellen, waaruit ook blijkt dat er ook in de toekomst nog dergelijke smartphones zullen verschijnen.

Bij de presentatie van BlackBerry 10 werd gebruik gemaakt van een toestel zonder toetsenbord, maar volgens RIM’s CEO Thorsten Heins is dit prototype enkel voorzien van één van de mogelijke ontwerpen voor een toekomstig toestel. Het is een indicatie voor het uiterlijk van het eerste BlackBerry 10-toestel, maar het ontwerp is zeker nog niet definitief.