Volgens de CEO van LG Display is LG’s nieuwste techniek, in-cell, eindelijk toe aan massaproductie. Er waren wat complicaties tijdens de ontwikkeling maar het is uiteindelijk toch allemaal goed gekomen. Het voordeel van het in-cell scherm is dat deze nog dunner is.

Vorige maand werd al duidelijk dat verschillende fabrikanten, waaronder LG, werkte aan een nieuwe schermtechniek die het mogelijk maakt het scherm van smartphones nog dunner te maken. Dit is dus de nieuwe in-cell technologie, hierbij wordt de touchscreen laag samengevoegd met het LCD-scherm, dit scheelt één volledige laag. LG werkt samen met Sharp en Japan Display inc. om deze nieuwe aanraakschermen in massaproductie te fabriceren.

LG heeft inmiddels ook al een hele grote klant binnen gehaald. Naar verluidt gaat Apple gebruik maken van deze nieuwe schermen voor de iPhone 5. Apple heeft hierdoor de mogelijkheid om de smartphone nog dunner te maken of de gewonnen ruimte te gebruiken voor andere doeleinde, bijvoorbeeld een dikkere batterij.

De nieuwe in-cell aanraakschermen zijn wel moeilijker te produceren dan normale schermen. De vraag is dan ook hoe hoog het prijskaartje van LG is voor deze gloednieuwe techniek.

Gebaseerd op inkomsten is LG de op één na grootste LCD-fabrikant na Samsung. Apple is een van de grootste afnemers van schermen die gebruikt worden in Apple iPhone’s en iPad’s.