Abonneer je gratis op Techzine!

De uitspraak in de rechtszaak tussen Apple en Samsung heeft er voor gezorgd dat het aandeel van de fabrikant van de Galaxy S III flink onderuit is gegaan. De waarde van het aandeel Samsung zakte vandaag met zeven procent.

Het laatste vergelijkbare geval van een dergelijke daling dateert van oktober 2008. De daling van de aandelen is een gevolg van de uitspraak van het gerechtshof, dat bepaalde dat Samsung meer dan een miljard dollar moet uitkeren aan Apple. Samsung werd schuldig verklaard voor het schenden van verschillende patenten van Apple.

Door de daling van zeven procent is Samsung zo’n tien miljard dollar aan beurskapitaal minder waard. De uitspraak zorgt voor veel onduidelijkheid bij investeerders. Het toekomstbeeld werd door de uitspraak ruw verstoord voor Samsung. Natuurlijk is het miljard dat Samsung aan schadevergoeding moet uitkeren een aanslag, maar mogelijk worden ook verschillende producten verboden vanwege de patentschendingen. Daarover komt de komende dagen mogelijk al meer duidelijkheid.