Apple heeft een opvallende patentaanvraag ingediend. Het bedrijf uit Cupertino wil een techniek patenteren waarmee een toestel draadloos opgeladen kan worden. Het opvallende aan de beschreven techniek is dat apparaten op een veel grotere afstand opgeladen kunnen worden dan dat momenteel het geval is bij bijvoorbeeld Nokia’s Lumia 920 welke al techniek aan boord heeft om draadloos op te laden.

Draadloos opladen op zichzelf is dus niet nieuw meer, dus het zal Apple vermoedelijk niet lukken om een allesomvattende techniek te patenteren. De techniek die Apple beschrijft is echter anders dan wat we momenteel gewend zijn van bijvoorbeeld Nokia’s vlaggenschip, welke bijna direct contact nodig heeft om draadloos te kunnen laden.

Apple’s patentaanvraag omschrijft een technologie waarbij toestellen ook op een afstand van maximaal een meter opgeladen kunnen worden, wat de techniek een stuk interessanter zou kunnen maken. Het is onduidelijk of Apple van plan is om de techniek werkelijk te gebruiken, of dat de aanvraag alleen als verdediging voor in de rechtszaal zou moeten dienen.

De patentaanvraag van Apple werd in november 2010 ingediend, voordat de Consortium for Wireless Power werd opgericht. Deze alliantie wordt gevormd door onder andere Qualcomm en Samsung. In 2008 werd de eerste patentaanvraag voor draadloos opladen ingediend door WiPower, wat later werd overgenomen door Qualcomm.