De sociale netwerksite Facebook kondigde gisteren haar nieuwe Paper-applicatie aan. Hierin wordt onder andere een nieuwe functie om bepaalde inhoud te delen geïntroduceerd. Deze Reshare-mogelijkheid is te vergelijken met de retweet-optie van microblogdienst Twitter.

Nadat eerder een losstaande Facebook Messenger-applicatie werd gelanceerd, kondigde Facebook gisteren Paper aan. In deze mobiele applicatie zijn de meestgebruikte functies van de officiële Facebook-applicatie te vinden. Nieuw is echter dat Paper een andere manier van delen en communiceren introduceert.

Paper biedt ten opzichte van de Facebook-applicatie grote toevoegingen op het gebied van grafische weergave en de mogelijkheid om de inhoud aan de passen aan de voorkeuren van de gebruiker. Tevens zal er een nieuwe functie worden geïntroduceerd waarmee inhoud kan worden gedeeld. Deze toevoeging is vergelijkbaar met de retweet-functie die bij Twitter al jarenlang gemeengoed is.


Ieder in Paper geplaatst bericht kan door middel van de pijlvormige zogeheten Reshare-knop worden gedeeld met de vrienden en volgers van de gebruiker. Deze functie is te vergelijken met de mogelijkheid binnen de desktopversie van Facebook om berichten op de eigen tijdlijn te delen of de Share Now-functie in de mobiele Facebook-applicatie.

Volgende week zal meer duidelijk worden over de exacte werking en functies van Paper. Maandag 3 februari zal een iOS-versie van de applicatie in de Verenigde Staten worden gelanceerd.