Tijdens de keynote van Google I/O is bekendgemaakt dat er maandelijks inmiddels meer dan een miljard Android-apparaten in gebruik zijn. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden.

Tijdens de Google I/O-beurs in 2013 kon Google vertellen dat er op maandelijkse basis zo’n 538 miljoen Android-toestellen in gebruik zijn. Een jaar later is dat aantal bijna verdubbeld naar meer dan 1 miljard stuks. Daarmee is Android voor zover bekend het vierde Google-product dat deze mijlpaal passeert, eerder deden Google Search, Google Maps en YouTube dat al.

Dankzij de grote schare van apparaten wordt Android natuurlijk ook intensief gebruikt. Dagelijks sturen gebruikers 20 miljard tekstberichten en 93 miljoen selfies. Ook voor tablets is er goed nieuws, want het aandeel van Android in verscheepte tablets is inmiddels 62 procent ten opzichte van 39 procent een jaar eerder.

Google kondigde gisteren een nieuwe versie van Android aan, deze update zal later dit jaar beschikbaar worden gesteld. Het is afhankelijk van de fabrikant van je apparaten of en hoe snel Android L uiteindelijk beschikbaar komt. Ontwikkelaars met een Nexus 5 of Nexus 7 kunnen later vandaag aan de slag gaan.