Internet of Things levert Intel nu al 2 miljard dollar omzet op

Abonneer je gratis op Techzine!

In de toekomst gaan we nog heel veel horen over "The Internet of Things", het was ook een groot thema tijdens de CES dit jaar in Las Vegas. Uit de laatste cijfers van Intel blijkt dat het bedrijf al 2,1 miljard dollar omzet heeft weten te realiseren uit Internet of Things. Dat is 10 keer zoveel als het bedrijf wist te halen uit de divisie voor mobiele producten.

De PC-divisie van Intel wist het afgelopen jaar een omzetgroei te realiseren van 4 procent, dat is gezien de slechte staat van de PC-markt een heel goed resultaat, maar de omzet van Internet of Things groeide met maar liefst 19 procent, dat is vijf keer zoveel. Overigens is Internet of Things niet de enige divisie van Intel die fors groeit ook de datacenter-divisie heeft met een groei van 18 procent geen reden om te klagen.

De pc-divisie doet het prima maar in nieuwe verbonden apparaten ligt duidelijk de toekomst. Intel verkoopt inmiddels sensoren, draadloze radio’s en mini-processoren. Deze producten samen zijn in staat om met heel weinig energie een apparaat slim te maken en aan het internet te koppelen. Een goed voorbeeld hiervan is de Curie-module, welke beschikt over een sensor-hub, Quark-processor en een Bluetooth-verbinding maar is niet groter dan een knoop.

Als we kijken naar het komende jaar dan gaat de PC-markt waarschijnlijk weer lichtjes groeien, nieuwe laptops zullen mogelijk ook weer een stukje mooier worden dankzij de nieuwe USB C-poorten. De grootste groei lijkt echter toch bij de Internet of Things te liggen.