Het moederbedrijf van Media Markt, Media-Saturn, heeft gisteren bekend gemaakt dat het iBood overneemt. Media-Saturn heeft een meerderheidsbelang genomen in de dagaanbiedingensite, iBood gaat deel uitmaken van de Electronics Online Group van Media-Saturn.

Media-Saturn is de afgelopen jaren zijn online activiteiten aan het uitbreiden. De webshop van Media Markt is daar een goed voorbeeld van, maar ook de overname van Redcoon. Nu is daar iBood bijgekomen, een website die Media-Saturn eigenlijk al in 2011 wilden inlijven, maar wat toen niet door ging door onenigheid onder de aandeelhouders van Media-Saturn.

Nu is iBood toch overgenomen door het Duitse bedrijf, hoeveel er wordt betaald voor de overname is niet bekendgemaakt. De oprichters van iBood, Joran Prinssen en Dennis Sanders, blijven vooralsnog bij het bedrijf betrokken, zij heben ok nog een minderheidsaandeel in iBood.

De hoogtijdagen van iBood lijken desondanks wel in het verleden te liggen, iBood wist in 2010 en 2011 een jaaromzet te halen van zo’n 100 miljoen euro. In 2014 is de omzet fors teruggelopen en kwam het bedrijf uit op een omzet van 36,4 miljoen euro. De vraag is of Media-Saturn de omzet weer kan verhogen.